Természetes kőburkolatok időtálló, tartós és elegáns exkluzivitás
01. Burkolatok
02. Bútorok

Az időtlen elegancia záloga

marble
Természetesség, mely kivívja a figyelmet

A természetes kövekből készült burkolatok és bútorok tartósak, elegánsak és exkluzív megjelenést kölcsönöznek bármelyik helységnek. Amint az ember meglát egy kőburkolattal borított teret, megszűnik számára az idő, mivel a burkolat átadja a természetes kő időtlenségét, tartósságát, valamint magát a természetet.

Kőburkolatok típusai

Gránit

A gránit az egyik legkeményebb, durva és közepes kristályszemcséjű, mélységi kőzet. 100-200 km mélyből származik, olvadt kőzetanyagból alakul ki. Kopásállósága nagyon jó, ezért időtálló. Mintázata lehet fehér, rózsaszín, szürke és fekete. Előfordulnak benne jól fejlett üvegkvarckristályok, fehér vagy rózsaszín földpát, sötét csillám. A gránitot 4000 éve használják építésre és faragásra, a régi egyiptomiak monumentális szobraikat készítették belőle. Hatalmas befejezetlen obeliszk fekszik Asszuán gránitbányájában.
Fagyálló tulajdonságának köszönhetően kiválóan alkalmas kültérre, ezért a mai korban elsősorban a középületek homlokzatait és belső tereit díszíti, de nagyon kedvelt magánházak belső fal- és padlóburkolataként, valamint konyhapultként is, mert a luxus érzését kelti. Padlófűtéshez is alkalmas. Egyenletes meleget biztosít a szobában. Ha megfelelő tömeget rakunk le,akkor a burkolat úgy viselkedik, mint egy kandalló. Nyáron, mikor nincs fűtés, a kintről érkező napsugarak is ugyanúgy felmelegítik a felületét, mintha padlófűtés lenne. Az általunk forgalmazott gránitok többféle felülettel rendelhetők. Alkalmasak csúszásbiztos felületek kialakítására, ezért kültéren teraszburkolatként és medence köré is ajánljuk őket. A lapok cserélhetők, ha a későbbiekben megsérülnének.

Márvány

Márvány burkolatokat az elegancia és a luxus kedvelőinek ajánljuk. Ezt a kőzetet évszázadok óta használják az építészet számos területén, és mindig is egyet jelentett az eleganciával. A márvány burkolat nagyon jó minőségű, megfelelő ápolással időtálló, és a lakás számos részében használható.
Természetes kőzet, mely kristályosan szemcsés, csiszolás után csillogó felülettel, igazán exkluzív megjelenést biztosít. Nagyon sok színben bányásszák, így aki ilyen burkolatot választ otthonába, azt a fehértől egészen a fekete színig megteheti. A márvány tetszetős felülete és időtállósága miatt évezredek óta kedvelt, viszonylag kemény és tartós anyag. Mindennemű savas anyagtól, így különösen savas tisztítószerektől, mindennemű alkoholtól, gyümölcslevektől óvni kell. Ha ezek közül bármi burkolatunkra kerül, azonnal le kell törölni a márványt, mert különben fényezésben maradandó kár keletkezhet. Legfontosabb a por- és homokszemcse eltávolítása a burkolatról.
A burkolatot nem csak gyönyörű megjelenése miatt, hanem kiváló minősége miatt a lakás számos részén használhatjuk. Sokan használják falburkolatnak, de keménysége miatt csodás padlóburkolat is válhat belőle. Ezen kívül számos felhasználási területe van, készülhet még belőle lépcső, párkány, de akár egy rendkívül különleges konyhapult is.

Travertin/mészkő

A mészkő jellemzően monomineralikus (egyásványos) üledékes kőzet, aminek legalább 90%-a kalcium-karbonát (CaCO3), azaz kalcit. A fennmaradó rész főleg más karbonátásvány. A kezdetben hézagos üledéket a később rárakódott rétegek tovább tömörítették, ami végül kevéssé hézagos, tömör kőzetté változott.
A travertin mészkő viszonylag rideg, szilárd és jól megmunkálható kőzet, ám szivacsos szerkezete miatt felületkezelést igényel. Népszerűségét meleg, többnyire bézs színtónusai mellett jó hőszigetelő képessége is indokolja.
Szerkezete puhább, mint a gránité, ebből adódóan különféle felületi kezelések után igen dekoratív burkolóanyag, amelyből külső és belső térben is jól használható, időtálló fal- és homlokzati vagy padló burkolatok készíthetők. Készülhet belőle: homlokzat, lábazat, padló- és falburkolat, kandalló, pult, ablakpárkány, könyöklő, lépcső

Onyx

Az onyx a mikrokristályos kvarcok vagy más néven kalcedonok egyik változata, félig átlátszó, és eltérő színű sávok díszítik. A kő kristályos szerkezettel rendelkezik, melynek következtében átvilágítható, emellett különleges színvilága van.
Fal és padlóburkolatként is használható, ráadásul még mosdókagylók, fürdőkádak is készíthetők belőle. Ez a nemeskövek legdrágább és legnemesebb vállfaja, amit leginkább díszítőelemekként szoktak használni, bárpultokra, asztallapokra, valamint leginkább kézzel faragott kandallók alkotóelemeként szolgál. Vázák, szobrok, radiátortakarók, hamutálak és sok más egyéb házban használt díszítőelemek alapanyagaként is használt. Az onyx kő különlegessége, hogy háttérmegvilágítással alkalmazva rendkívül látványossá teszi a bútorokat, pultokat, falakat, kirakatokat és displayeket. Egy rendkívül könnyen átvilágítható, fényáteresztő, áttetsző természetes kő. Előnye: Esztétikai szempontból remek választás. Hátránya: drágább, nehezebben megmunkálható, törékenyebb kőzet. Készülhet belőle: bárpult, konyhapult, fal-padlóburkolat.

Természetes kőből készült bútorok

Segítünk a választásban!

Profi szakmai tanácsadást nyújtunk számodra, hogy eligazodhass a kőburkolatok világában, és megtaláljuk a számodra legideálisabb bútorokat és burkolati elemeket.

Írj nekünk, mi pedig 24 órán belül felkeresünk Téged!

  Így is felveheted velünk a kapcsolatot

  Hisszük, hogy a személyesség a mai, digitálissá váló világban is meghatározó tényező maradt, így a virtuális lehet

  SZEMÉLYESEN SZEGEDEN VÁRUNK

  6721 Szeged, Szűcs u. 19/B

  E-MAILEDET SZÍVESEN FOGADJUK

  info@rs-stone.com

  DE AKÁR FEL IS HÍVHATSZ MINKET

  +36 30 14 68 944

  Miért az RS Home Gallery?

  Cégünk fő profilja burkolatok, szaniterek forgalmazása, valamint az egyedi igények kielégítése, mivel foglalkozunk különleges megrendelések felvételével is.

  Csempéink esetében fontos számunkra a minőség és megbízhatóság. Igyekszünk minden ízlésnek megfelelni, legyen szó minimál, letisztult stílusú lapokról, egyedi dizájnú burkolatokról, vagy akár a kézzel készített üvegmozaik csempékről, mindezt többféle méretben.

  Szanitereink is hasonló kritériumoknak felelnek meg, nagyrészt modern kialakítású, de fellelhetők cégünknél olyan termékek, melyek Magyarországon csak nálunk található meg.